Уряд підтримав законопроєкт про підвищення пенсій чорнобильцям

Уряд підтримав законопроєкт про підвищення пенсій чорнобильцям

Укрінформ
Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення з техніко-юридичними правками без обговорення ухвалено на засіданні уряду в середу, 23 грудня.

Зокрема, на засіданні Кабінету Міністрів міністр соціальної політики Марина Лазебна звернулася до членів уряду з проханням ухвалити рішення з техніко-юридичними правками в частині заміни дати чинності проєкту акта на 1 січня 2022 року. У проєкті закону вказувалася дата набуття чинності - 1 липня 2021 рік.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що проєктом акта передбачено урегулювання питання забезпечення права на отримання державної пенсії, обчисленої з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, для всіх учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, осіб, які брати безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї і внаслідок цього стали особами з інвалідністю.

Читайте також: Виплати допомоги сім'ям загиблих медиків ускладнює бюрократія - Лазебна

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі одного з українських телеканалів повідомила, що Міністерство соціальної політики подало до уряду законопроєкт, який дозволить проіндексувати пенсійні виплати військовослужбовцям, чорнобильцям та низці інших категорій громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-