Денісова звернулася до Москалькової — хоче відвідати українських політв'язнів

Денісова звернулася до Москалькової — хоче відвідати українських політв'язнів

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова планує відвідати українців, які незаконно утримуються у Російській Федерації та тимчасово окупованому Криму.

Про це вона повідомила під час презентації першого етапу кампанії "Депутате, допоможи бранцям Кремля!", інформує Офіс омбудсмена у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Я звернулась до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням допустити мене до усіх громадян України, які незаконно утримуються в слідчому ізоляторі №1 у місті Сімферополі та виправної колонії у цьому ж місті", - заявила Денісова.

Вона вже отримала відповідь від Москалькової, у якій вказано, що уповноважений з прав людини в РФ направила лист до "ФСИН России" щодо погодження можливості Денісовій здійснити такі візити.

Також Денісова звернулася до директора "ФСИН РФ" та керівників пенітенціарних закладів у Башкортостані, де незаконно утримуються 12 українців, з листами щодо здійснення візиту до них.

Також уповноважена ВР поінформувала, що підтримує ініціативу взяти під опіку кожного бранця Кремля, а ще краще – усю його родину.

Читайте також: Ще понад 50 незаконно увʼязнених Росією українців отримають по 100 тисяч допомоги

"Офісом омбудсмена була проведена робота, за результатами якої ми встановили, що у 130 осіб, які незаконно переслідуються за політичними мотивами агресором, є 186 неповнолітніх дітей віком до 18 років: 174 – у Криму та 12 – на підконтрольній українському уряду території. Я зверталася до Президента, першої леді, прем'єр-міністра, міністрів, голів міст та облдержадміністрацій з закликами допомогти цим родинам", - повідомила Денісова.

Читайте також: Від початку окупації РФ захопила у Криму десятки українських храмів - Денісова

Як повідомлялося, Денісова заявляла, що у заручниках окупантів на Донбасі перебуває 251 українець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-