Виплати допомоги сім'ям загиблих медиків ускладнює бюрократія - Лазебна

Виплати допомоги сім'ям загиблих медиків ускладнює бюрократія - Лазебна

Укрінформ
Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що процес виплати допомоги сім'ям медиків, які загинули внаслідок COVID-19, ускладнює бюрократична процедура.

Про це вона повідомила в інтерв'ю телеканалу "Україна 24", передає Укрінформ.

"Що стосується виплат людям, які хворіють - у нас є Фонд соціального страхування, і туди були перераховані величезні гроші, більше, ніж півтора мільярда, для того, щоб були гроші на лікарняні, на людей, які виходять на самоізоляцію ...", - повідомила Лазебна.

Вона також розповіла про програму підтримки медиків у Фонді соціального страхування.

"Сьогодні вже почалися такі виплати, вже встановлені інвалідності по COVID-19 для медичних працівників, і програма працює. І друга програма - це виплати по півтора мільйона сім'ям загиблих медиків. Їх уже 53. Там трішки складна ситуація. Працівників померло більш як 300, провели вже розслідування, ці розслідування проводить Держпраці, і там ціла комісія, там профпатологи ... Розумієте, коли система не працювала в такому режимі, вона сьогодні, звичайно, дуже неповоротка, і тому ось ця довга історія бюрократична, з цими комісіями, ускладнює процес допомоги цим сім'ям загиблих медиків. Герої, а труднощі є. Я це визнаю. І сьогодні лише 53 випадки підтверджені COVID-19, і ми виплати робимо, але не скрізь навіть родичі є, щоб ви розуміли", - розповіла міністр соцполітики.

Читайте також: Законопроєкт Мінсоцполітики передбачає індексацію пенсій 4 мільйонам громадян - Лазебна

Як повідомлялося, в Україні станом на 20 грудня лабораторно підтверджено 964 448 випадків COVID-19, з них за добу - 8 325, серед захворілих - 443 дитини і 306 медпрацівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-