Цьогоріч за матеріалами контррозвідки СБУ за держзраду засудили чотирьох осіб

Цьогоріч за матеріалами контррозвідки СБУ за держзраду засудили чотирьох осіб

Укрінформ
За 2020 рік військова контррозвідка Служби безпеки України викрила 3 шпигунів, 15 ворожих агентів, 40 учасників незаконних збройних формувань, а також попередила серію терактів у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, повідомляє Укрінформ

За матеріалами СБУ винесено 47 вироків суду, у тому числі за державну зраду засуджено 4-х осіб.

Також співробітники СБУ викрили 132 факти незаконного обігу військових засобів ураження, у тому числі виявлено 4 схрони зі зброєю та боєприпасами.

Вилучено 4 переносні зенітні ракетні комплекси, 11 керованих ракет, понад 120 реактивних протитанкових гранатометів, майже 3 тисячі гранат, понад 540 тисяч снарядів, мін, пострілів і набоїв до стрілецької зброї.

Читайте також: За порушення державної таємниці цьогоріч притягнули 269 посадовців

Так, зокрема, зі схрону, облаштованого у покинутій будівлі одного з підприємств Маріуполя, правоохоронці вилучили майже сто гранат РГН, Ф-1 із запалами та велику кількість снарядів і патронів різного калібру.

За викритими фактами щодо незаконного обігу зброї вже набули законної сили 9 вироків суду.

Як повідомлялось, у червні цього року під час спецоперації військові контррозвідники затримали терориста на спробі підірвати військово-медичний госпіталь у Сєвєродонецьку і залізничну станцію Рубіжне.

Читайте також: Понад 70% кібератак на органи держвлади чинять із боку Росії - СБУ

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-