У Раду принесли Вифлеємський вогонь миру

У Раду принесли Вифлеємський вогонь миру

Фото
Укрінформ
Народні депутати передали керівництву Верховної Ради Вифлеємський вогонь миру від представників скаутської організації Пласт.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми, представники групи підтримки Пласту, національної скаутської організації у Верховній Раді, маємо за честь продовжити вже багаторічну традицію - щороку передавати Вифлеємський вогонь миру, який постійно горить на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, парламенту, його керівництву", - сказав народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин під час виступу з трибуни парламенту.

Депутат розповів, що вогонь привозиться дітьми-скаутами і передається по всьому світу - у сиротинці, лікарні, місця військовий дій.

"І тому після парламенту він поїде на схід, до наших військових. Він потрапить до будинків літніх людей, потрапить усюди, де потрібне відчуття любові і добра", - сказав Юрчишин.

Читайте також: Пластуни принесли у Київраду благодатний Вифлеємський вогонь

Народні депутати передали Вифлеємський вогонь Голові Верховної Ради Дмитрові Разумкову.

"Цей вогник, який ми сьогодні передаємо спікеру Верховної Ради, нехай додасть нам з вами орієнтиру в тому, щоб ми частіше знаходили спільне, частіше об'єднувалися. І головне, пам'ятали - ми всі сюди прийшли заради відстоювання суспільного інтересу, а мир, злагода і любов - це найвищий суспільний інтерес", - зазначив Юрчишин.

Читайте також: Пластуни передали Львову Вифлеємський вогонь миру

Як повідомлялося, Вифлеємський вогонь миру прибув до України 13 грудня.

Поширення Вифлеємського вогню — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Так, австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру з Вифлеєму. Літаком доставляють до Відня. А звідти – передають іншим скаутським осередкам.

Фото: Верховна Рада України, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-