Радуцький каже, що держава профінансує безоплатну COVID-вакцинацію

Радуцький каже, що держава профінансує безоплатну COVID-вакцинацію

Укрінформ
Держава профінансує в 2021 році безоплатну вакцинацію населення від COVID-19, а також оплату лікування хворих з коронавірусною хворобою в стаціонарах.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці написав голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Міністерство фінансів виконає три вимоги Комітету здоров’я нації щодо фінансування галузі охорони здоров’я у 2021 році. По-перше, держава повністю профінансує безоплатну вакцинацію населення від COVID-19. По-друге, НСЗУ отримує всі необхідні кошти для розрахунків з медичними закладами, що займаються лікуванням хворих на коронавірус. Крім того, у Бюджетному кодексі буде збережено вимогу щодо фінансування програми медичних гарантій у розмірі не менше ніж 5% ВВП", - написав Радуцький.

Він нагадав, що 15 грудня у Верховній Раді розпочнеться розгляд проєкту державного бюджету-2021, поданого урядом до другого читання.

Читайте також: Гроші на закупівлю COVID-вакцини за потреби виділять з інших статей бюджету - Радуцький

Так Комітет з питань здоров’я нації направив уряду пропозиції, які передбачали збільшення видатків на програму медичних гарантій на 102 млрд грн, а також додатково фінансування ліків для пацієнтів з онко та орфанними захворюваннями на 7,7 млрд грн. Втім, за словами Радуцького до пропозицій народних депутатів дослухалися частково

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я закладало в бюджетном запиті 396 млрд грн на фінансування системи охорони здоров'я на 2021 рік, з яких 225 млрд грн - Програма медичних гарантій. Втім в проєкті бюджету-2021 , який Кабінет Міністрів подав на розгляд Верховної Ради, обсяг фінансування медичної сфери передбачений на рівні 159 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-