В Україні вперше 3-річній дитині пересадили нирку від померлого донора

В Україні вперше 3-річній дитині пересадили нирку від померлого донора

Фото
Укрінформ
Першу в Україні пересадку трирічній дитині нирки від померлого донора провели лікарі Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова.

Про це повідомляється на сторінці установи у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Наші лікарі в трьох операційних рятували життя трьом пацієнтам одночасно. Провели трансплантацію печінки та дві трансплантації нирок. Вперше в Україні виконали пересадку нирки від померлого донора трирічній дитині", - йдеться у публікації.

Зазначається, що наразі прооперовані пацієнти перебувають у реанімації, почуваються задовільно.

Засновниця ГО "Всеукраїнська платформа донорства "iDonor" Ірина Заславська у соцмережі розповіла, що донором став 38-річний чоловік, який потрапив до лікарні з тяжкою черепно-мозковою травмою.

Читайте також: В Україні планують розвивати посмертне донорство - Степанов

"Після намарних спроб врятувати пацієнта консиліум лікарів діагностував смерть мозку. Трансплант-координаторка ... пішла на розмову з рідними. Після паузи на роздуми дружина і вагітна сестра пацієнта дали згоду", - написала вона.

За словами Заславської, реципієнтами стали три пацієнти Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова.

Читайте також: У Львові робот Da Vinci прооперував першого пацієнта

3-річній дівчинці і 50-річному жителю Київської області пересадили по нирці, печінку - 59-річному чоловікові.

А донорське серце тепер б'ється в грудях 34-річного чоловіка - операцію виконали в Інституті серця МОЗ України. Цей пацієнт лише декілька місяців тому став батьком, зазначають у медзакладі.

Як повідомлялося, у грудні 2019 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-