Міносвіти розробляє стандарти фахової передвищої освіти

Міносвіти розробляє стандарти фахової передвищої освіти

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України визначили основним розробником стандартів фахової передвищої освіти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОН.

"Відповідно до статті 8 Закону України «Про фахову передвищу освіту» Міністерство освіти і науки визначено основним розробником стандартів фахової передвищої освіти. На виконання зазначеної норми закону сформовані сектор фахової передвищої освіти та науково-методичні комісії (підкомісії), які розпочали активну роботу, вже реалізуються важливі організаційні етапи на шляху створення нових стандартів фахової передвищої освіти", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що важливим етапом процесу розроблення стандартів став семінар-тренінг, який відбувся на початку листопада 2020 року.

Читайте також: Міносвіти розглядає чотири сценарії ЗНО у 2021 році

Як повідомляється, стандарти готуються відповідно до Методичних рекомендацій щодо розроблення стандартів фахової передвищої освіти, ухвалених наказом Міністерства від 13 липня 2020 року № 918 для кожної спеціальності, затвердженої відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 29.04.2020 р. № 266 (зі змінами) з урахуванням Національної рамки кваліфікацій.

Наразі науково-методичними підкомісіями вже розроблено три проєкти стандартів фахової передвищої освіти зі спеціальностей 073 «Менеджмент», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та 133 «Галузеве машинобудування».

Читайте також: Міносвіти та ЮНІСЕФ презентували платформу розвитку дошкільнят

Проєкти стандартів розміщені на сайті МОН у рубриці «Фахова передвища освіта».

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти і науки спільно з Державною службою якості освіти розробили методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах загальної середньої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-