У суспільстві відбувається своєрідне спрощення культурного минулого - експертка

У суспільстві відбувається своєрідне спрощення культурного минулого - експертка

Укрінформ
В Українському суспільстві відбувається своєрідна тривіалізація культурного минулого.

Про це сказала професор, літературознавець, культуролог, член Шевченківського комітету Тамара Гундорова на сьомому Національному круглому столі на тему "Мистецтво", ініційованому Міністерством культури та інформаційної політики, що відбувається у Полтаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми справді живемо у світі, який переповнений травмами, травми сучасні екранують минулі. І ми до певної міри, коли говоримо про минуле, якось застрягаємо в сучасності, боїмося говорити і піднімати складні питання. Ми їх частково беремо, проте багато з них замовчуються. Відбувається... своєрідна тривіалізація нашого культурного минулого", - сказала Гундорова.

Читайте також: Культура може дати відповіді на ключові питання про те, хто ми є - продюсер Алфьоров

Вона зазначила, що з одного боку суспільство хоче зрозуміти його із сучасної сторони, з точки зору людського життя, яке близьке. А з іншого - люди не хочуть бачити його в усіх його стражданнях та суперечностях.

Читайте також: Письменник розповів про вектори розвитку української культури під час війни

Як повідомляв Укрінформ, МКІП ініціювало проведення семи круглих столів у різних містах України - Києві, Одесі, Харкові, Чернівцях, Острозі, Кривому Розі та Полтаві. Українські науковці дискутують про культуру, історію, релігію, мову, філософію, мистецтво та екологію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-