Епіфаній нагородив медалями вісьмох капеланів

Епіфаній нагородив медалями вісьмох капеланів

Фото
Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зустрівся з капеланами та відзначив вісьмох військових священників медалями святого архістратига Божого Михаїла.

Як передає Укрінформ, про це він зазначив у Фейсбуці.

"Сьогодні, напередодні Дня Збройних сил України, поспілкувався з нашими самовідданими капеланами й подякував їм за ревне служіння. За заслуги перед Помісною Церквою, а також за жертовність і любов до України відзначив вісьмох військових священників нагородою – медаллю святого архістратига Божого Михаїла. Архангел Божий, який стоїть на чолі воїнства Небесного, є добрим прикладом для цих поборників добра та надихає їх звершувати служіння заради духовної підтримки українських захисників", - сказав Епіфаній.

Епіфаній нагородив медалями вісьмох капеланів / Фото: ПЦУ

Читайте також: Майже 600 капеланів ПЦУ допомагають військовим по всій Україні

Митрополит зауважив, що без капеланів Православної церкви України складно уявити духовний фронт нашої держави.

Читайте також: Капеланство і гумдопомога: науковиця назвала цілі, спільні для держави і церкви

"Саме вони духовно опікуються українськими захисниками, розділяють з ними переживання, дбають про те, щоб віра в Бога й надія на перемогу не згасали, а навпаки – лише посилювалися і зміцнювалися. Капелани 24 години 7 днів на тиждень здійснюють своє покликання – бути поруч із захисниками. Адже саме священники мають найкращу зброю проти духовного зла – Боже Слово. А їхній захист – молитва й діяльна віра у Всемилостивого та Всемогутнього Господа. Завдяки цьому капелани жертовною любов’ю допомагають бійцям зцілювати рани їхніх душ та наповнювати серця надією. Молімося за тих, хто щодня з вірою в Господа наближає нас до перемоги та дбає про українських Героїв і їхніх рідних! Пам’ятайте, що церква завжди з вами!", - написав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-