Афера з майном Нацгвардії: чиновнику МВС призначили 1 мільйон застави

Афера з майном Нацгвардії: чиновнику МВС призначили 1 мільйон застави

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід підозрюваному у справі заволодіння майном Національної гвардії - посадовцю експертної установи МВС у вигляді арешту з альтернативою застави в розмірі 1 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Фейсбуці.

«2 грудня 2020 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженого прокурором САП, ВАКС обрав запобіжний захід заступнику директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС (ДНДЕКЦ) - підозрюваному у справі заволодіння майном Нацгвардії. Так, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 млн гривень застави», - йдеться у повідомленні.

Строк дії запобіжного заходу - до 30 січня 2021 року, уточнили у САП.

Як повідомлялося, 1 грудня НАБУ повідомило про підозру колишньому народному депутату (і екскінцевому бенефіціарному власнику ТОВ «Укрбуд Девелопмент») щодо ймовірного надання неправомірної вигоди експерту за заниження вартості житлового комплексу в межах справи про заволодіння більше 81 млн грн НГУ.

Читайте також: НАБУ повідомило Микитасю ще одну підозру

30 листопада про підозру у отриманні неправомірної вигоди повідомили заступнику директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС (ДНДЕКЦ), і дії особи кваліфіковано за ч.3 ст.368 ККУ.

Слідство встановило, що у межах розслідування справи заволодіння майном ГУ НГУ слідчий призначив судову оціночно-будівельну експертизу, яка мала встановити дійсну ринкову вартість об’єктів нерухомості в житлових комплексах на Печерську та на околиці Києва, які були предметом обміну між НГУ та компанією-забудовницею. За угодою, в обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва (колишня військова частина) Нацгвардія мала отримати у новозбудованому житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць. Проте згодом сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва.

Читайте також: Апеляційна палата Вищого антикорсуду залишила під арештом майно Микитася

За інформацією НАБУ, експарламентарій, діючи у змові з експосадовцем держкомпанії «Укрбуд», домовився із заступником директора ДНДЕКЦ про внесення недостовірних даних до експертизи таким чином, щоб різниця у ринковій вартості між ЖК на Печерську і на околиці Києва була мінімальною – 7 млн грн замість 81 млн грн. За це посадовець ДНДЕКЦ отримав машиномісце ринковою вартістю 250 тисяч грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-