Керівництво Ради вшанувало пам’ять жертв Голодоморів

Керівництво Ради вшанувало пам’ять жертв Голодоморів

Фото
Укрінформ
Виконувачка обов'язки Голови Верховної Ради Олена Кондратюк разом із керівниками депутатських фракцій та головами парламентських комітетів вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба парламенту.

"Маємо пам’ятати і знати ці події, весь світ їх має знати, пам’ять загиблих має жити в наших серцях», - сказала Кондратюк, подякувавши всім тим країнам, які визнали Голодомор геноцидом українського народу.

Політик відзначила, що в українських дипломатів попереду є ще багато роботи, щоб якомога більше країн визнали Голодомор геноцидом українського народу.

Для України важливо, щоб якомога більше країн визнали Голодомор геноцидом українського народу / Фото: прес-служба Верховної Ради України

Читайте також: Зеленський із дружиною вшанували пам'ять жертв Голодоморів

«Потрібно просувати у світі інформацію про ці страшні події, бо для нашої країни – це одна з ключових речей. Ми маємо зберегти історичну пам’ять, яка повинна бути на основі правди і істини, і про це мають знати якомога більше людей - для того, щоб подібні трагедії не повторилися», - сказала заступниця Голови Верховної Ради.

Кондратюк разом із народними депутатами поклали композиції з колосків та встановили лампади до пам’ятної скульптури дівчинки «Гірка пам’ять дитинства» у Києві, яка нагадує про трагічну долю найвразливішої категорії жертв Голодомору — дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-