В Україні є умови для зберігання COVID-вакцини за дуже низьких температур — МОЗ

В Україні є умови для зберігання COVID-вакцини за дуже низьких температур — МОЗ

Укрінформ
В Україні є холодові установки для якісного зберігання вакцини від COVID-19.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу.

Читайте також: Україна веде переговори з усіма потенційними виробниками COVID-вакцини - Ляшко

“Зараз багато говорять про різні повідомлення, в тому числі, від компаній, щодо холодового ланцюга вакцин, щодо умов збереження цієї вакцини. І потім різні експерти починають говорити, що Україна до чогось не готова. Це не так. Україна готова. У тому числі, в нас є і холодильні установки, які в змозі будуть зберігати вакцину навіть при температурі, якщо так буде, до мінус 70 градусів”, - сказав Степанов.

Читайте також: Україна до 7 грудня має підписати документи для отримання COVID-вакцини

Міністр додав, що у МОЗ готові до будь-якого розвитку подій, але спочатку варто дочекатися реєстрації вакцини.

Також міністр вкотре закликав українців дотримуватися встановлених карантинних обмежень.

“Я ще раз, вчергове, звертаюся до вас: світ не вигадав іншого шляху зупинки епідемії, ніж дотримання правил протиепідемічних заходів, не вигадав, у світі не існує іншого. Тому що хвороба передається від однієї людини до іншої. Вона не передається в інший спосіб, тільки якщо є відповідний контакт. Тому зупинка розповсюдження хвороби може бути єдиним шляхом. Це розірвання цього ланцюга передачі хвороб”, - підкреслив міністр.

Степанов зауважив, що наразі дуже важливо виконання тих протиепідемічних заходів, які встановлені в нашій державі, зокрема - карантину вихідного дня.

“Це питання нашого самозбереження нас, українців, щоб нас не ставало менше, щоб ми дійсно перемогли цей COVID-19. Дуже важливо зараз і виконання саме карантину вихідного дня. Ми впевнені, ми спираємось на думку наших епідеміологів, які є професіоналами, які все своє життя присвятили саме боротьбі з епідеміями, спалахами різних інфекційних хвороб. І це наша думка, в якій ми впевнені: якщо ми дотримуємось цих правил, ми в змозі будемо зупинити розповсюдження хвороби тими ураганними темпами, які є”, - зазначив очільник МОЗ.

Як раніше повідомлялося, вакцина від коронавірусу, яку нині розробляють американська компанія Pfizer і німецька BioNTech, повинна зберігатися при температурі -70°С, що значно ускладнює її транспортування й зберігання. COVID-вакцина від американської компанії Moderna може зберігатися при кімнатній температурі - впродовж 12 діб.

Як повідомлялося, в Україні станом на 20 листопада лабораторно підтверджені 598 085 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, із них за добу - 14 575.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-