Степанов поділився досвідом: куди звертатися COVID-хворим без сімейного лікаря

Степанов поділився досвідом: куди звертатися COVID-хворим без сімейного лікаря

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, який зараз перебуває на самоізоляції через COVID-19, поділився алгоритмом дій для пацієнтів, які не мають декларації з сімейним лікарем.

Про це Степанов написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Алгоритм дій для пацієнта, який має підтверджений COVID-19 (або підозру), але не має підписаної декларації із сімейним лікарем наступний: подзвонити за номером контакт-центру МОЗ (0-800-60-20-19) та отримати номер телефону амбулаторії, яка закріплена за вашим районом. Зв'язатися з амбулаторією, надати свої персональні дані. Реєстратура зафіксує інформацію та сконтактує із сімейним лікарем. Далі вже сімейний лікар телефоном консультує, призначає лікування та слідкує за станом протягом всього перебігу хвороби", - написав Степанов.

Також перелік цих номерів амбулаторій можна знайти на офіційному сайті НСЗУ в розділі “Для громадян”.

Якщо є підозра на COVID-19 і немає тесту, сімейний лікар відправляє за адресою пацієнта мобільну бригаду для проведення дослідження на COVID-19.

Степанов відзначив, що підписати декларацію з лікарем можна вже після одужання. Зараз МОЗ опрацьовує можливість підписання декларацій з сімейними лікарями онлайн.

Читайте також: Степанов показав, як шукав сімейного лікаря

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов отримав позитивний результат тесту на COVID-19 і наразі перебуває на самоізоляції. Також він заявив, що планує пройти лікування від COVID-19 в якості звичайного пацієнта та фіксувати кожен етап процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-