США розпочали програму підтримки переселенців в Україні

США розпочали програму підтримки переселенців в Україні

Укрінформ
Сполучені Штати Америки разом з міжнародною організацією IREX розпочали дворічну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб в Україні на загальну суму 2 млн доларів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомило у Твіттері посольство США в Україні.

«Сполучені Штати раді розпочати разом із @IREXintl дворічну програму на суму 2 мільйони доларів, яка має на меті згуртувати внутрішньо переміщених осіб #України та зміцнити їх соціальну стійкість перед російською агресією», - йдеться у повідомленні.

IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів) - це міжнародна неприбуткова організація, що адмініструє інноваційні програми для розвитку лідерського потенціалу з метою покращення якості освіти, посилення впливу незалежних ЗМІ та сприяння розвитку плюралістичного громадського суспільства.

Читайте також: Права переселенців: до міжвідомчої комісії ввели представника Президента в Криму

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада Кабінет Міністрів розподілив субвенції з держбюджету на суму 3,43 млн грн для придбання житла внутрішньопереміщеним особам (ВПО). Це остання субвенція у 2020 році. Всього у поточному році, згідно з бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України», було направлено 20 млн грн. У проєкті державного бюджету України на 2021 рік уряд запланував виділити на цю програму понад 125 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-