В Україні завершили клінічні випробування препарату «Біовен» для лікування COVID-19

В Україні завершили клінічні випробування препарату «Біовен» для лікування COVID-19

Укрінформ
Українська компанія «Біофарма» завершила клінічні випробування препарату «Біовен» (імуноглобулін) на пацієнтах, у яких діагностували COVID-19.

Про це повідомив у Фейсбуці співвласник компанії Костянтин Єфименко.

"Біофарма" завершила клінічні випробування нашого препарату «Біовен» (імуноглобулін). Клінічні дослідження розпочато в травні, рандомізовано 66 пацієнтів із тяжким перебігом хвороби, до дослідження залучено 9 баз. Дослідження завершено в жовтні", - зазначив він.

За словами Єфименка, використання «Біовену», в комплексі терапії пневмонії, викликаної SarsCov2, у порівнянні зі стандартною терапією дозволяє досягнути статистично достовірних переваг за такими параметрами: скорочення летальності у чотири рази - з 23,6% до 6,25%; скорочення середнього часу до настання покращення з 9 до 5 днів; скорочення часу потреби в госпіталізації в умовах стаціонару - на 3-5 днів.

Він додав, що сьогодні триває 18 клінічних досліджень імуноглобуліну у світі. "Всі вони розпочаті глобальними міжнародними компаніями переважно у США та Західній Європі, проте "Біофарма" - перша компанія, яка розпочала клінічні дослідження і перша, яка їх завершила", - стверджує Єфименко.

Він додав, що вчора «Біовен» було включено до протоколу лікування COVID-19, і подякував міністру охорони здоров’я Максиму Степанову і колективу міністерства за підтримку в проведенні дослідження, а також зазначив, що "Біофарма" продовжує роботу зі створення гіперімунного імуноглобуліну.

Читайте також: У Microsoft заявили про напади на розробників вакцини від коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Міністерство охорони здоров'я внесе препарат українського виробництва «Біовен» до національного протоколу лікування COVID-19 і профінансує його закупівлю.

Станом на 14 листопада в Україні лабораторно підтверджено 525 176 випадків захворювання на COVID-19, з них 9508 летальних, уже одужали 238 811 осіб. За добу виявлено 12 524 нові випадки коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-