За три роки в Україні зафіксували 250 випадків фізичної агресії до журналістів - НСЖУ

За три роки в Україні зафіксували 250 випадків фізичної агресії до журналістів - НСЖУ

Укрінформ
За три попередні роки в Україні зафіксували 250 випадків фізичної агресії до представників ЗМІ.

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко під час науково-практичної конференції «Медіазнавчі студії в європейському діалозі: освітній та науковий дискурси», передає кореспондент Укрінформу.

"Ми фіксуємо неприпустимо високий рівень фізичної агресії до журналістів в Україні. За три попередні роки кількість інцидентів фізичної агресії до журналістів в Україні становить 250 випадків. За дев'ять місяців ми вже зафіксували 56 випадків фізичної агресії до представників медіа", - сказав Томіленко.

Він зазначив, що у НСЖУ намагаються об'єднати зусилля політиків, народних депутатів, тиснути на правоохоронну систему для того, щоб зробити професію журналіста більш безпечною.

Читайте також: В Україні кожні 5 днів до журналістів застосовують фізичну агресію - НСЖУ

Як повідомлялося, у Києві 13-14 листопада в онлайн-форматі проходить міжнародна науково-практична конференція «Медіазнавчі студії в європейському діалозі: освітній та науковий дискурси».Учасники форуму обговорюватимуть медіаправо в Україні та в ЄС; актуальні питання теорії та історії української журналістики; медіа у часи пандемії коронавірусної хвороби (COVID-2019) тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-