МОЗ замість адаптивного пропонує загальний карантин із «помаранчевими» обмеженнями

МОЗ замість адаптивного пропонує загальний карантин із «помаранчевими» обмеженнями

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України пропонує відмовитись від адаптивного карантину і перейти до загальнодержавного карантину з обмеженнями, що діяли досі для помаранчевої зони.

Відповідні зміни МОЗ запропонувало внести до постанови №641, розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З огляду на складу ситуацію в країні з Covid-19 пропонується відмовитись від адаптивного і перейти до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які діяли на територіях з помаранчевим рівнем, для всієї території країни", - сказав Степанов.

Він нагадав, що серед заборон буде проведення масових, спортивних, концертних тощо заходів більше, ніж 20 осіб. У разі проведення заходів за участю до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками дистанції не менше ніж 1,5 м.

Офіційні спортивні заходи та матчі дозволяється проводити без глядачів та за умови дотримання їх учасниками відповідних санітарних та протиепідемічних норм, а також здійснення щоденного контролю стану здоров'я учасників заходів.

Також заборонено діяльність кінотеатрів, театрів з заповненістю більше 50% місць, музеїв, які не можуть обмежити кількість відвідувачів з розрахунку 1 особа на 20 кв. метрів.

Читайте також: Степанов назвав планові госпіталізації, які триватимуть і надалі

Забороняється і перевезення пасажирів у міському, міжміському, міжобласному транспорті в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння.

Передбачається також повна заборона дискотек, розважальних закладів, діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля, робота з 22-ї вечора до 7 години ранку ресторанів, кафе, барів тощо, крім адресної доставки та на виніс.

Під забороною і розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані менше 2 м між місцями для сидіння. Відвідувачі мають пересуватися закладами харчування у засобах індивідуального захисту.

Також забороняється діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, окрім готелів, установ та закладів, які надають соціальні послуги, реабілітаційних установ, а також санітарно-курортних закладів та стаціонарних відділень первинного та складного протезування.

Забороняється діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не можуть забезпечити обмеження кількості відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 20 кв. м.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 11 листопада ухвалив рішення про запровадження карантину вихідного дня.

Передбачено, що у вихідні дні з 00 годин суботи до 00 годин понеділка будуть дозволені надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчі магазини, діяльність АЗС та СТО.

Водночас у вихідні не будуть працювати заклади культури, окрім виробництва аудіовіузальних творів, заборонено роботу закладів громадського харчування, ТРЦ, окрім продовольчих магазинів.

Для обслуговування громадян похилого віку вводяться пріоритетні години у магазинах.

Станом на 11 листопада в Україні зафіксували 489 808 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них за добу - 10 611.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-