Локдаун вихідного дня допоможе без зупинки економіки «пригальмувати» пандемію – Прем’єр

Локдаун вихідного дня допоможе без зупинки економіки «пригальмувати» пандемію – Прем’єр

Укрінформ
Напрацьовані МОЗ пропозиції, щодо карантину вихідного дня, у разі ухвалення дозволять вплинути на ланцюжок захворювання на коронавірус, аби ситуація не погіршувалася, а ось повний локдаун країни на два тижні негативно вплине на економіку.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав у вечірньому ефірі каналу Україна 24, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Так званий локдаун вихідного дня – це можливість, не зупиняючи економіку у робочий час, зупинити прогресивний геометричний розвиток пандемії в Україні, хоча б зафіксувати його на тому рівні, який є сьогонді. Локдаун на два тижні нічого не дасть, він має бути щонайменше на три тижні, а за три тижні економіка зазнає втрат», - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що посилення карантинних заходів на вихідні не зупинить економіку, вона працюватиме, але буде зупинено пересування великої кількості людей, щоб розірвати у ці дні ланцюжок захворюваності.

Водночас відповідаючи на запитання про те, чи задоволений роботою міністра охорони здоров'я Максима Степанова, Шмигаль зазначив, що на початку пандемії Україна виявилася абсолютно не готова зіштовхнутися з такою проблемою, але попри все влада змогла багато чого зробити у сфері медицини, дала час та можливість медикам зрозуміти, як боротися з цією хворобою.

Читайте також: Радуцький вважає «злочинною» позицію мерів-противників карантину вихідного дня

За його словами, низка розвинених країн дивиться на досвід України, бере приклад щодо адаптивного карантину, бо це діє.

Як повідомляв Укрінформ, через стрімке зростання захворюваності на COVID-19 МОЗ пропонуватиме посилити карантинні обмеження, зокрема ввести карантин вихідного дня.

За минулу добу, 9 листопада, в Україні зафіксували 10 179 нових випадків COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 479 197 осіб, одужало – 214 657, летальних випадків – 8 756.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-