Справа Федини і Звіробій: ЗМІ дозволили присутність у суді

Справа Федини і Звіробій: ЗМІ дозволили присутність у суді

Укрінформ
Суддя Галицького суду Львова не задовольнив клопотання захисту про відвід судді Ірини Волоско у справі президента Володимира Зеленського проти волонтерки та військової Марусі Звіробій і народної депутатки від « Європейської солідарності» Софії Федини.

Про це повідомив адвокат захисту Андрій Писаренко у Фейсбуці, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні в Галицькому районному суді м.Львова продовжився розгляд справи за обвинуваченням Марусі Звіробій та Софії Федини за ч.1 ст.346 КК України, де потерпілим є чинний Президент України Зеленський. Прогнозовано, суддя відмовив у задоволенні відводу судді Волоско, яка одночасно обіймає адміністративну посаду голови Галицького суду. Натомість, феноменальна ідіосинкразія Галицького суду, яка полягає в підвищеній надчутливості до присутності будь-яких журналістів у відкритих процесах, нарешті подолана», - написав він.

Читайте також: Поліція не знайшла вибухівки в машині активістів, які їхали до суду над Фединою та Звіробій

Дата наступного засідання наразі невідома.

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня підготовче засідання у Галицькому райсудді Львова у цій справі не відбулося у зв'язку з клопотанням сторони захисту про відвід судді. Розгляд призначили на 10 листопада.

Читайте також: Суд обмежив Федині та Звіробій строки для ознайомлення зі справою

Під стінами суду, де відбулося засідання, на підтримку Звіробій і Федини зібралися сотні людей: активісти, волонтери, військові, народні депутати, серед них і п’ятий президент України Петро Порошенко та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Присутні організували пікет та під патріотичні пісні та гучні гасла чекали закінчення судового засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-