У МВС запевняють, що потурань власникам «євроблях» більше не буде

У МВС запевняють, що потурань власникам «євроблях» більше не буде

Укрінформ
В останні рік-два держава йшла назустріч власникам автомобілів на єврономерах і виконувала їхні вимоги, однак більше потурань не буде.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко у програмі "5 вопросов на злобу дня" на телеканалі ДОМ, передає Укрінформ.

На його думку, наскільки було можливо – ситуацію вже врегулювали.

"Давайте говорити відкрито і чесно: ці транспортні засоби були завезені, коли у нас волонтери почали поставляти машини з європейською реєстрацією для наших захисників на передову. І скористалися цією нормативною прогалиною багато тих, хто не захотів виконувати закон і розмитнювати свої транспортні засоби", - зазначив Мартиненко.

За його словами, таких порушників закону стало доволі багато, вони сформувалися в політичні або соціальні групи. Уряд і парламент забезпечили їм і пільговий період перереєстрації, і відстрочили штрафи, підкреслив представник МВС. "Та якщо абсолютно всі їхні вимоги виконати, то завтра-післязавтра з'являться нові", - додав він.

Читайте також: Власники «євроблях» висувають нові вимоги, хоча мають виконувати вже взяті зобов'язання — Тарас Качка

"У нас у країні є закон – цей закон потрібно виконувати. У нас є Митний кодекс, за яким на розмитнення транспортного засобу дається 10 днів. Ці люди вже пішли на порушення законодавства. Зараз у нас діє заборона виїжджати на цих транспортних засобах на дорогу, і поки що поліція дивиться на них лояльно. Я прихильник того, що закон повинен діяти”, - наголосив радник міністра внутрішніх справ.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня під будівлею Верховної Ради власники автомобілів на єврономерах кілька днів вимагали від депутатів ухвалити законопроєкт №3704 про пільгове розмитнення. Вони почали розходитися 5 листопада після того, як народний депутат Ірина Верещук разом з іншими членами фракції "Слуга народу" запевнили у намірах до грудня ухвалити законопроєкт, який задовольнить їхні вимоги.

Читайте також: «Євробляхери» прибирають авто з урядового кварталу після розмови з депутатами

Верховна Рада в листопаді 2018 року суттєво підвищила штрафи за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації. У грудні 2019-го парламент відтермінував введення нових штрафів.

28 жовтня 2020 року Кабмін погодив проєкт постанови, яка дозволяє притягувати до відповідальності власників авто на європейських номерах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-