Рада ввела штраф за неносіння маски у транспорті

Рада ввела штраф за неносіння маски у транспорті

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон щодо запровадження штрафу за перебування у громадських спорудах і транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту.

Як передає кореспондент Укрінформу, ухвалення відповідного урядового законопроєкту №3891 у цілому підтримали 262 народних депутати при мінімально необхідних 226-ти.

Згідно з пояснювальною запискою, метою прийняття акта є запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед населення України.

Так, у статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено покарання за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, у вигляді штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн до 255 грн).

Штраф може стягуватися на місці вчинення адміністративного порушення за допомогою безготівкових платіжних пристроїв.

Читайте також: Штраф за відсутність маски виписуватимуть на місці – Степанов

Накладати штрафи зможуть органи внутрішніх справ, Національна поліція, уповноважений орган охорони здоров'я, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 6 листопада лабораторно підтверджено 440 188 випадків COVID-19, з них за добу - 9 721.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-