«Держава у смартфоні»: в Україні запустили тест на цифрову грамотність

«Держава у смартфоні»: в Україні запустили тест на цифрову грамотність

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації запустило на онлайн-платформі "Дія.Цифрова освіта" національний тест на цифрову грамотність українців.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

Заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що мета тесту перевірити готовність українців до життя та роботи в умовах побудови «держави в смартфоні».

«Минулого року ми провели перше в Україні соціологічне дослідження цифрових навичок громадян. Виявилося, що 53% українців володіють цифровими навичками на рівні, нижчому від середнього. А цього року вперше в Україні з’явилась можливість перевірити знання та навички з цифрової грамотності за різними сферами знань, зазначеними в Європейській рамці цифрових компетентностей для громадян. Це дозволить в режимі реального часу проводити дослідження цифрової грамотності в масштабах всієї країни", — сказала вона.

Тестування передбачає перевірку базових знань та навичок із цифрової грамотності у 6 сферах:

  1. Основи комп’ютерної грамотності;
  2. Інформаційна та медіаграмотність (вміння працювати з даними);
  3. Створення цифрового контенту;
  4. Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві;
  5. Безпека у цифровому середовищі;
  6. Розв'язання технічних проблем (навчання впродовж життя у цифровому суспільстві).

Кожна із цих сфер знань охоплює 5 компетентностей. Тривалість проходження тесту становить 30-40 хвилин, впродовж яких потрібно відповісти на 90 запитань.

Після складання тесту кожен отримає електронний сертифікат, який засвідчує загальний рівень цифрової грамотності, загальну кількість набраних балів, а також кількість балів у кожній сфері компетентностей.

Читайте також: Мінцифри запустило освітній серіал про електронний підпис

Національний тест на цифрову грамотність втілений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Платформа "Дія.Цифрова освіта" розроблена за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується фондами "Східна Європа" та Іnnovabridge.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-