Шкарлет каже, що між Міносвіти та ЄС іде конструктивний діалог

Шкарлет каже, що між Міносвіти та ЄС іде конструктивний діалог

Укрінформ
Між Міністерство освіти і науки України та Євросоюзом триває конструктивний діалог щодо реалізації реформ в освіті та розробки нових.

Про це повідомив у Телеграмі т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, передає Укрінформ.

"Між МОН та ЄС триває конструктивний діалог і результативна співпраця. Ми опрацьовуємо як питання реалізації вже запущених реформ в освіті, так і розробляємо нові", - написав Шкарлет.

Він нагадав, що у вересні мав зустріч з керівником програм співробітництва ЄС в Україні Стефаном Шлейнінгом, на якій обговорювалося питання продовження реформ за підтримки ЄС, у тому числі Нової української школи.

Читайте також: Чи повернуться учні до шкіл після канікул: Шкарлет розповів про плани Міносвіти

Водночас, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що Євросоюз нібито застеріг його щодо "спроб зруйнувати реформи у Міносвіти", очільник МОН зауважив, що напередодні справді надійшов лист від Представництва ЄС в Україні, і "він стосується тривалої і плідної співпраці з експертами ЄС та реалізації заходів реформ освіти та системи державного управління".

"Коли ЄС хоче донести свою думку або бачення до МОН, то, вочевидь, він це робить напряму, а не через допоміжні шляхи комунікації, як-от, наприклад, стрічки новин", - підкреслив очільник МОН.

Читайте також: Основний етап вступної кампанії-2021 відбудеться у липні - Міносвіти

У цьому зв'язку він закликав ЗМІ користуватися лише офіційними джерелами інформації, адже "цитування уривків із листа є вирваним із контексту, що нівелює розуміння змісту листа в цілому".

Раніше ЗМІ повідомляли з посиланням на дипломатичні джерела, що виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет "отримав офіційне попередження представництва Євросоюзу в Україні про небезпеку змін у міністерстві, які руйнують проведені раніше реформи".

При цьому зазначалося, що Представництво ЄС звернулося з листом до Шкарлета наприкінці минулого тижня. У ньому наголошено на важливості збереження 6 директоратів МОН із високооплачуваними співробітниками, утворених у рамках фінансованої ЄС реформи.

Читайте також: Шкарлет заявляє, що домовився про підвищення зарплат працівникам УЦОЯО

За даними ЗМІ, раніше МОН представив уряду проєкт рішення про зміну структури міністерства, яка передбачала реорганізацію (ліквідацію) усіх директоратів, утворених кілька років тому в межах реформи держслужби, фінансування якої забезпечував Євросоюз. МОН був одним з пілотних міністерств, які отримали європейські грантові кошти для проведення такої реформи; вони також передбачали заповнення новоутворених посад з гідною оплатою на відкритих конкурсах.

Цей проєкт рішення МОН був відхилений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-