СБУ заблокувала контрабанду текстилю на сотні мільйонів

СБУ заблокувала контрабанду текстилю на сотні мільйонів

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила масштабну схему нелегального імпорту в нашу країну текстильної продукції на сотні мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що керівництво одного з металургійних заводів організувало оборудку зі штучного створення податкового кредиту, який після відшкодування державою переводили в готівку через фіктивні фірми. Разом з тим посадовці у податкових системах протиправно змінювали номенклатуру продукції, проводячи так звану «скрутку товару», - йдеться у повідомленні.

СБУ блокувала незаконний імпорт текстилю / Фото: ssu.gov.ua

Як зазначається, у результаті металургійний завод «на папері» виготовляв текстильну продукцію, яку нібито реалізовував комерційним структурам. Насправді ділки ввозили текстиль контрабандою та реалізовували в Україні за готівку, в тому числі на відомому одеському ринку, вказують в СБУ. За попередніми оцінками збитки держави від цієї схеми становлять майже 140 млн гривень.

Читайте також: СБУ зупинила аферу із ввезенням в Україну зенітно-ракетних комплексів

Правоохоронці провели слідчі дії у трьох регіонах. У ході обшуків вилучені оригінали документації, чорнові записи, комп’ютерну техніку та інші докази, які підтверджують протиправну діяльність фігурантів.

Досудове слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-