Національний круглий стіл «Щастя як мета»: Ткаченко закликав українців повірити у себе

Національний круглий стіл «Щастя як мета»: Ткаченко закликав українців повірити у себе

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав українців повірити в себе і не керуватися принципом меншовартості, аби стати щасливою нацією.

Про це він сказав під час четвертого Національного круглого столу на тему «Щастя як мета», що проходить у Чернівцях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для мене тема «Щастя» пов’язана, в першу чергу, з розумінням чи вірою в самого себе. Якщо ми як нація, якщо ми як громадяни України зможемо повірити в самих себе, а не керуватися принципом меншовартості, я переконаний, що тема «Щастя» стане у нас суттєвим чинником для розуміння того, куди і як ми могли б рухатись. Ця зневіра в самих себе, неможливість побудувати діалог культурним способом, мати культуру діалогу багато в чому призводить нас до тих бід, з якими ми стикаємося щодня», - зазначив Ткаченко, побажавши українцям вірити в себе.

Міністр також висловив сподівання, що національні круглі столи допоможуть у культурі діалогу знайти відповіді на складні запитання.

Читайте також: Ткаченко розраховує, що Рада ухвалить закон про медіа після виборів

Як повідомляв Укрінформ, МКІП ініціював проведення семи круглих столів, присвячених темам культури діалогу, історії, релігії, мови, філософії, мистецтва та екології. Заходи відбуваються у різних містах України - Києві, Одесі, Харкові, Чернівцях, Острозі, Кривому Розі та Полтаві. 10 вересня у Києві відбувся перший Національний круглий стіл на тему «Культура діалогу». Під час другого круглого столу 24 вересня в Одесі дискутували про історію. У фокусі третього круглого столу 19 жовтня у Харкові була тема «Мова».

Також мають відбутися круглі столи: 9 листопада у Кривому Розі – на тему «Екологія»; 19 листопада в Острозі – на тему «Віра, релігія»; 3 грудня в Полтаві – на тему «Мистецтво». Модерує дискусії громадський та культурний діяч Олесь Доній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-