Препарат проти COVID-19 надійде в Україну найближчим часом - посол Японії

Препарат проти COVID-19 надійде в Україну найближчим часом - посол Японії

Укрінформ
Експериментальний японський препарат фавіпіравір (авіган), який може допомогти у лікуванні коронавірусу, найближчим часом надійде до України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів посол Японії в Україні Такаші Кураі.

“Ми дуже тішимося тим, що Кабмін нарешті прийняв офіційне рішення щодо отримання препаратів, які мають загальну назву фавіпіравір. Японська сторона була готова вже пів року тому, тож ми зможемо надіслати їх до України найближчим часом, як тільки буде відповідне доручення уряду України для посольства в Токіо та відбудеться обмін необхідними документами з МЗС Японії”, - розповів Кураі.

За його словами, Україні буде надано 12 200 таблеток. “У порівнянні з іншими країнами, які звернулися по препарат, це багато. І я сердечно молюся, щоб коронавірусна епідемія в Україні якомога скоріше завершилася”, - зазначив посол.

Читайте також: МОЗ додало до протоколу лікування COVID-19 новий препарат

Водночас він наголосив, що фавіпіравір у Японії ще офіційно не визнано ліками проти COVID-19. “Ми безкоштовно надаємо фавіпіравір країнам, які готові разом проводити це клінічне випробування й надавати нам його результати… Ми вирішили надати його на прохання України, але не змушуємо брати участь у клінічному випробуванні. Ми поважаємо рішення України, тому просто чекали на її остаточний висновок”, - підсумував дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, Японія ще навесні пообіцяла безкоштовно передати Україні лікарський препарат авіган, який вже довів свою ефективність проти грипу нового типу, і може бути ефективним у лікуванні COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-