Під Офіс Президента прийшли родичі полонених та зниклих без вісти

Під Офіс Президента прийшли родичі полонених та зниклих без вісти

Фото
Укрінформ
Під Офісом Президента відбулась акція «Прийшов час бути почутими», участь в якій взяли десятки родичів зниклих безвісти військових чи цивільних осіб та тих, хто знаходяться у полоні в Росії і на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організатором акції виступила Українська асоціація полонених, яка близько тижня тому провела всеукраїнську акцію «Нагадай про кожного».

«Кожен солдат - живий або загиблий - повинен повернутися додому. Якщо він живий, ми повинні його знайти і звільнити, якщо загинув, то він заслужив, щоб на його могилу приходила мати», - наголосили учасники акції.

В руках вони тримали фото з прізвищами полонених українських військових та цивільних, зазначаючи, що такими пікетами не дозволятимуть українському суспільству забувати про полонених чи зниклих безвісти.

Акція-нагадування про полонених та зниклих безвісти під Офісом Президента / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Читайте також: Україна передала до ТКГ списки полонених, бойовики поки мовчать

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня у столиці відбулась всеукраїнська акція «Нагадай про кожного» на підтримку полонених, які досі перебувають у полоні в Росії та на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Останній обмін полоненими на Донбасі відбувся 16 квітня 2020 року. Тоді Україна повернула з ОРДЛО 19 громадян.

Читайте також: Просто слухай: уривок із щоденника «Хроніка одного голодування» Олега Сенцова

Також 7 вересня 2019 року між Україною та Росією відбулося взаємне звільнення утримуваних осіб.

У межах цього обміну в Україну повернулися 11 політв'язнів Кремля, включно з Олегом Сенцовим, а також 22 українські моряки та 2 офіцери СБУ, які були незаконно захоплені разом із трьома кораблями ВМС у Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Як заявляв глава Офісу Президента Андрій Єрмак, повернення українців з полону Кремля – серед пріоритетів Президента Володимира Зеленського, наразі обговорюється формула «100 на 100».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-