В Україні змінили правила поділу на карантинні «зони»

В Україні змінили правила поділу на карантинні «зони»

Укрінформ
Кабінет міністрів подовжив дію адаптивного карантину та змінив деякі критерії та індикатори карантину.

Як передає Укрінформ, відповідні зміни до постанови Кабміну № 641 були ухвалені на засідані уряду.

“Пропонується продовжити термін дії карантину до 31 грудня 2020 року, це пов'язано з різким зростанням кількості нових випадків і госпіталізацій на початку епідсезону грипоподібних захворювань. Пропонується внести певні зміни до індикаторів та критеріїв, якими визначається карантин, а саме: ми пропонуємо вдвічі підвищити цільовий показник охоплення тестувань до 48 на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів. У діючій постанові він становить 24. Ми пропонуємо встановити чітко червоний рівень епіднебезпеки, якщо захворюваність протягом 14 днів складає більше ніж 320 на 100 тисяч населення“, - сказав на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: В Україні змінюють правила карантину: що дозволено і заборонено

Окрім того, внесено зміни щодо кількості ліжок, які враховують при встановлені того чи іншого рівня на території всієї області: або помаранчевого, або червоного. Не враховуватимуть у загальній кількості ліжка, які відведені у дитячих, педіатричних відділеннях.

За словами Степанова, проєктом пропонується посилити протиепідемічні заходи на різних рівнях. Зокрема, пропонується ввести обмеження на роботу ресторанів та інших закладів - не пізніше 22 години на всіх рівнях. А з 22 до 7 години заклади громадського харчування працюватимуть лише "на виніс" та здійснюватимуть адресну доставку замовлень.

Також змінами пропонується обмежити масові заходи — культурні, спортивні, соціальні, релігійні. У зеленій зоні - за участі не більше 50 осіб, у жовтій — не більше 30 осіб, у помаранчевій — не більше 20 осіб, за умови дотримання соціальної дистанції та маскового режиму.

Читайте також: Вакцина від коронавірусу не означатиме скасування карантину – Інститут Коха

На територіях зеленого, жовтого, помаранчевого рівнів епіднебезпеки - проведення спортивних заходів без глядачів, окрім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливе за окремим погодженням МОЗ.

На територіях з червоним рівнем епіднебезпеки обмеження встановлює Державна комісія ТЕБ та НС із залученням регіональних комісій ТЕБ та НС.

Як повідомляв Укрінформ, уряд продовжить дію адаптивного карантину до кінця цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-