Заклади освіти можуть самі визначатися з канікулами - Шкарлет

Заклади освіти можуть самі визначатися з канікулами - Шкарлет

Укрінформ
МОН рекомендує закладам освіти встановити дистанційне навчання до 15 листопада - незалежно від кольору карантинної зони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV сказав т.в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет.

“Сьогодні майже 110 тисяч дітей - на самоізоляції, майже 4700 класів, приблизно 320 шкіл перебувають на самоізоляції. Враховуючи те, що діти менше хворіють, але вони є потенційними переносниками цієї інфекції, це рішення (про дистанційне навчання - ред.) не є примусовим, скоріше має рекомендаційний характер. І сьогодні на комісії ТЕБ та НС було запропоновано зробити на два тижні, з 15 до 30 жовтня, канікулярний період для шкіл. Дитячих садочків це не стосується, а для закладів освіти рекомендується встановити дистанційну форму навчання, незалежно від забарвлення кольором якоїсь частини України, з 15 жовтня по 15 листопада. Але це - знову ж таки - рекомендаційний характер”, - розповів Шкарлет.

Він нагадав, що традиційно осінні канікули в закладах середньої загальної освіти відбувалися з 22 жовтня до 30 жовтня.

Читайте також: Міносвіти рекомендує школам піти на канікули з 15 по 30 жовтня

Утім, за словами Шкарлета, освітні заклади, підрозділи освіти органів місцевого самоврядування мають автономію і можуть самостійно визначати для себе сценарій -  головне, щоб упродовж навчального року тривалість канікул становила не менше 30 днів.

Водночас в.о міністра наголосив, що дитячих садочків така рекомендація не стосується, оскільки в цьому питанні є економічна складова.

“Дитячі садочки залишаються працювати в рамках звичайної постанови про карантин. Ця вікова категорія є найменш уразливою щодо коронавірусу. І є вплив на економіку - у батьків має бути можливість заробляти”, - вказав очільник МОН.

Читайте також: Шкарлет пообіцяв не виселяти студентів з гуртожитків через карантин

Як повідомляв Укрінформ, в Україні протягом минулої доби, 11 жовтня, виявили 4420 випадків зараження коронавірусом, загальна їх кількість становить 265 454.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-