Степанов: Приватні лабораторії не робитимуть COVID-тести людям з вулиці коштом МОЗ

Степанов: Приватні лабораторії не робитимуть COVID-тести людям з вулиці коштом МОЗ

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) залучатиме приватні лабораторії, контрактуватиме їх для проведення тестування на коронавірус.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Учора на засіданні Кабінету Міністрів за нашою ініціативою була прийнята постанова про залучення приватних лабораторій, їх можливостей саме до процесу тестування. У який спосіб це відбуватиметься. Ми будемо контрактувати через наші лабораторні центри можливості приватних лабораторій щодо проведення самих тестувань. Наша мобільна бригада або лікарня, яка здійснює забір (тобто мазок) у людини, буде передавати його у приватні лабораторії, які проводитимуть саме тестування на відповідному лабораторному обладнанні”, - розповів Степанов.

Читайте також: Степанов звернувся до українців: Ситуація серйозніша, ніж будь-коли з початку епідемії

Це важливо, наголосив міністр, оскільки люди цікавляться, як це відбуватиметься. За словами Степанова, це не означає, що приватні лабораторії робитимуть для людей з вулиці ці тести. “Тому що ми не зможемо це проконтролювати. Тому що ми будемо приватним лабораторіям сплачувати кошти. Отже, ми будемо контрактувати їх і відвозити їм зразки, щоб вони проводили тестування”, - пояснив міністр.

Читайте також: Лабораторії здебільшого використовують ПЛР-тести українських виробників — Степанов

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби виявили 5 728 випадків зараження коронавірусом, загальна їх кількість становить 256 266. Найбільша кількість хворих на COVID-19 зареєстрована в Києві, Харківській, Тернопільській, Львівській та Одеській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-