Нацрада поза планом перевірить радіо «Шансон» через брутальну пісню

Нацрада поза планом перевірить радіо «Шансон» через брутальну пісню

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 жовтня призначила позапланову виїзну перевірку радіо «Шансон».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За результатами моніторингу мовлення ТОВ «Телерадіокомпанія «Шансон», м.Київ, зафіксовано трансляцію о 6-й годині 08 хв. пісні «Старая» у виконанні Настасьї Самбурської з використанням брутальних слів та обсценної лексики. У проєкті рішення наведений текст цієї пісні. Я думаю, що текст цієї пісні не дає нам іншої можливості, як призначити перевірку, оскільки він говорить сам за себе», - сказав відповідальний секретар Національної ради Юрій Зіневич.

Читайте також: Нацрада позапланово навідається на телеканал «UΛ:Культура»

Водночас він зазначив, що поширення брутальної, обсценної лексики в радіоефірі у час, доступний для прослуховування неповнолітньою аудиторією, є ознакою порушення вимог Закону України «Про телебачення і радіомовлення», зокрема частини першої та частини другої статті 62-ї, пункту а) частини першої статті 59-ої. Тому проєктом рішення пропонується призначити позапланову виїзну перевірку діяльності ТОВ «Телерадіокомпанія «Шансон». За що члени Національної ради проголосували одноголосно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-