МОЗ працює з посольством Британії над захистом електронної медсистеми

МОЗ працює з посольством Британії над захистом електронної медсистеми

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я спільно з посольством Великої Британії в Україні активно працює над захистом електронної медичної системи.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер під час брифінгу 7 жовтня, передає кореспондент Укрінформу

"Ми зараз активно почали працювати з посольство Великої Британії в Україні, зокрема в напрямку кібербезпеки. Ми сподіваємося, що наші спеціалісти ДП“Електронне здоров'я” будуть долучені до великої програми тестування сервісів eHealth. Безпека медичних даних для нас є великим пріоритетом, і саме те, що знаходиться в електронній системі охорони здоров'я, є надійно захищеним", - сказав Кучер.

Він зазначив, що МОЗ щоденно працює над тим, щоб інформація в електронній системі зберігалася надійно.

Читайте також: Більшість кібератак здійснюють хакери з Росії - Microsoft

Як повідомлялось, 14 вересня 2020 року Президент України Володимир Зеленський Указом № 392 увів у дію рішення РНБО України від 14 вересня 2020 року "Про Стратегію національної безпеки України". Відповідно до п. 2 ст. 31 Закону України "Про національну безпеку України" організація підготовки Стратегії кібербезпеки України здійснюється за дорученням Президента України Національним координаційним центром кібербезпеки після затвердження Стратегії національної безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-