ВАКС залишив без змін 90 мільйонів застави для депутата Дубневича

ВАКС залишив без змін 90 мільйонів застави для депутата Дубневича

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу народному депутату 9-го скликання, підозрюваного у заволодінні державними коштами у сумі понад 93 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбук повідомляє пресслужба САП.

«Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання захисника щодо зміни запобіжного заходу, який було обрано народному депутату України 9 скликання, підозрюваному у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Таким чином суд залишив без змін раніше обраний депутату запобіжний захід - заставу у розмірі 90 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за версією слідства, вказаний народний депутат лобіював виділення грошових коштів з бюджету ПАТ «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення згідно матеріалів експертизи становили понад 93 млн гривень.

Читайте також: У Кабміні обговорили управління арештованими ТЕЦ братів Дубневичів

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про притягнення народного депутата Ярослава Дубневича до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. Він підозрюється у заволодінні 93,2 млн грн на схемі з закупівлі Укрзалізницею стрілочної продукції.

2 листопада 2019 року ВАКС обрав Дубневичу запобіжний захід у вигляді застави 100 млн грн.

Вже 7 листопада Апеляційний суд змінив запобіжний захід і взяв Дубневича під варту з можливістю застави в розмірі 90 мільйонів гривень.

За Дубневича внесли заставу 8 листопада, того самого дня він вийшов із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-