З 1 вересня 2021 року держоргани не зможуть вимагати в українців паперові документи

З 1 вересня 2021 року держоргани не зможуть вимагати в українців паперові документи

Укрінформ
З 1 вересня 2021 року державні органи влади не зможуть вимагати в українців паперові документи.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час “Diia Summit”.

"Нам потрібно було знайти щось, що змусить державу швидше трансформуватися, швидше рухатися....Ми знайшли таке рішення. І з 1 вересня 2021 року органи влади не матимуть права вимагати в українців паперові документи", - сказав Федоров.

Він зазначив, що це рішення було обговорене і з Президентом України Володимиром Зеленським, і з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Він підкреслив, що Мінцифри допомогатиме всім відомствам "пройти цей шлях" і створить необхідну для цього інфраструктуру.

Читайте також: «Комуналка» онлайн чи резюме: Зеленська протестувала платформу «Дія. Цифрова освіта»

"Ми будемо про це комунікувати, ми будемо подавати в Раду відповідні закони. Ми зробимо все, щоб з 1 вересня, коли українець приходить в державний орган, в нього не вимагали папірець", - підкреслив Федоров.

Він наголосив, що завдяки цьому Україна за 2 роки стане країною №1 в світі з точки зору цифрової трансформації.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 5 жовтня заявив, що для України 2021 рік стане початком входження у режим “paper less”, коли державні органи припинять вимагати від громадян паперові довідки чи інші документи для отримання державних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-