Суд в Італії продовжить розгляд у справі Марківа 15 жовтня

Суд в Італії продовжить розгляд у справі Марківа 15 жовтня

Фото
Укрінформ
У Мілані в апеляційному суді закінчилося друге судове засідання з розгляду апеляції на вирок нацгвардійцю Віталію Марківу, якого засудили до 24 років позбавлення волі за начебто причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Суд задовольнив клопотання прокурора провести дослідження щодо начебто висловлювань Марківа про трагедію, коли він вже перебував у в’язниці. У свою чергу захист наголосив, що дуже важливим є весь контекст і попросив, щоб був переклад всієї розмови.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в апеляційному суді Мілана проходило друге судове засідання з розгляду апеляції на вирок нацгвардійцю Віталію Марківу, якого засудили до 24 років позбавлення волі за начебто причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі.

На цьому засіданні були присутні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, його заступник Антон Геращенко та уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Українська громада в Італії влаштувала акцію на підтримку Віталія Марківа. Близько 40 з плакатами та прапорами стоять під будівлею суду.

Читайте також: Аваков поговорив із Марківим: У рішенні суду десятки абсурдів

Нацгвардійця Віталія Марківа було затримано в Італії влітку 2017 року за обвинуваченням у нібито причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та його перекладача - росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

12 липня 2019 року суд Павії засудив українця до 24 років позбавлення волі.

У МВС України заявили, що Марківа засудили за злочин, якого він не скоював, і наголосили, що очікують від апеляційного суду Мілана "лише одного можливого вироку - виправдального".

Група журналістів вирішила провести власне розслідування щодо загибелі Роккеллі та Миронова. Вони зняли фільм під назвою "Не в тому місці, не в той час". Режисером стрічки став військовий кореспондент з Італії Крістіано Тінацці.

Разом із ним над фільмом працювали італійці Рубен Лагаттолла, Даніло Еліа та українка Ольга Токарюк. Також було залучено експертів, аналітиків, колишніх військових, картографів та багато інших фахівців.

Фото: українська громада в Італії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-