Аваков поговорив із Марківим: У рішенні суду десятки абсурдів

Аваков поговорив із Марківим: У рішенні суду десятки абсурдів

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорив телефоном із засудженим в Італії нацгвардійцем Віталієм Марківим, і той почувається досить бадьоро.

Про це глава МВС сказав у ефірі телеканалу «Україна 24», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора я говорив з ним (Марківим - ред.) по телефону, він достатньо бадьоро почувається, буде йти до кінця, щоб доводити свою невинуватість», - сказав Аваков.

Він висловив сподівання, що «сьогодні всі ті докази, які є у кримінальному провадженні, яке веде Україна за фактом вбивства Рокеллі і Миронова, будуть долучені італійським судом по суті до справи».

Глава МВС уточнив, що у разі доручення цих доказів суд має почати їх детально вивчати.

«Це великий обсяг інформації. Ми навіть розраховуємо, що італійська юстиція прибуде на гору Карачун і пересвідчиться, що неможливо бачити на такій відстані машину, у якій перебували журналісти. І коли переконаються на місці, коли проведуть на місці свої експертизи призначені,.. я думаю, що все це розвалиться, як картковий будинок», - сказав Аваков.

Він наголосив, що рішення суду першої інстанції у цій справі було «просто абсурдним».

Читайте також: Суд в Італії продовжить розгляд апеляції Марківа

«Наприклад, там вказувалося, що Марків з автомата розстріляв машину з журналістами, а потім, грубо кажучи, добив їх мінометом. Але неможливо розстріляти машину на відстані майже 2 кілометри, коли автомат стріляє максимум на 500-600 метрів. І таких абсурдів там десятки, в цьому рішенні суду», - заявив Аваков.

Він підкреслив, що Україна не залишить свого солдата.

Читайте також: Суд у Мілані може долучити до справи Марківа фільм-розслідування

Як повідомлялося, в апеляційному суді в Мілані 29 вересня закінчилося перше судове засідання щодо справи нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого до 24 років позбавлення волі за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі у травні 2014 року на Донбасі.

Друге засідання з розгляду апеляції на вирок Марківу призначено на 1 жовтня. Суд має оголосити рішення щодо долучення додаткових доказів, зокрема, документального фільму.

Під час першого засідання 29 вересня апеляційний суд в Мілані розглядав питання долучення до справи додаткових доказів захисту невинуватості українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Серед доказів - частина фільму «Не в тому місці, не в той час», над яким працювали італійці Крістіано Тінацці, Рубен Лагаттолла, Даніло Еліа та українка Ольга Токарюк.

Нацгвардійця Марківа було затримано в Італії влітку 2017 року за обвинуваченням у нібито причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та його перекладача росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

12 липня 2019 року суд Павії засудив українця до 24 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-