Комітет Ради очікує до 25 листопада звіт Міноборони про причини авіакатастрофи під Харковом

Комітет Ради очікує до 25 листопада звіт Міноборони про причини авіакатастрофи під Харковом

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки чекає до 25 листопада на висновки комісій, експертизи і звіт Міністерства оборони щодо авіакатастрофи під Харковом.

Як передає Укрінформ, про це журналістам повідомила член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від партії “Слуга народу” Ірина Верещук у середу, 30 вересня.

“Нам пообіцяли, відповідно до нормативних документів, що до 25 листопада уже будуть висновки комісій і експертиз, і, власне, звіт Міністерства оборони теж буде готовий,” – сказала Верещук.

Разом з тим вона поінформувала загалом про результати розгляду питання стосовно авіакатастрофи літака Ан-26, яке виносилося на засідання профільного комітету.

“Дійсно, створені відповідні комісії (з розслідування авіакатастрофи – ред.), ДБР відкрило провадження. Відповідно, сьогодні відпрацьовуються три основні версії: це помилка екіпажу, це несправність літака (тобто людський і технічний фактор) і організація польотів. Пан Воронченко доповів як інспектор Міністерства оборони, що зараз відбувається: є окрема комісія та яка поділяється на декілька підкомісій Міністерства оборони, а також є комісії ДБР, і слідство, яке веде ДБР, – це все поєднується. Кажуть, що ніякого спротиву ні від керівництва Харківського університету, ні від інших осіб, які уповноважені надати свідчення, покази, немає. Комісія відбувається і експертизи також призначені, вони будуть проводитися, відповідно, харківським та київським інститутами. В принципі, ми розуміємо, що слідство ведеться ефективно”, - зазначила Верещук.

Читайте також: Верещук заявляє, що «чорні скриньки» з Ан-26 уже розшифрували

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант – Віталій Вільховий – помер у лікарні від опіків. В'ячеслав Золочевський, у якого діагностували забої, рани та струс мозку, перебуває на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

Уряд створив державну комісію для розслідування причин катастрофи Ан-26, яку очолив віцепрем'єр Олег Уруський. Цій комісії доручено надати до 25 жовтня Кабінету Міністрів звіт про результати розслідування причин авіакатастрофи та вжиті необхідні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-