Доплати медикам: Зеленський каже, що підписані менше чверті договорів

Доплати медикам: Зеленський каже, що підписані менше чверті договорів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що з Нацслужбою здоров’я договорів про доплату медикам підписано менше ніж на чверть від поданих заявок.

Про це він сказав 28 вересня під час селекторної наради з урядовцями та представниками правоохоронних органів, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Президент, зокрема, акцентував увагу на тому, що нині надто мало лікарень уклали угоди з Національною службою здоров’я для отримання доплат, і Міністерство охорони здоров’я має тримати цей процес під контролем.

«Вже кінець місяця, і медпрацівники за декілька днів мають одержувати зарплати, а згідно з даними, які я отримав, договорів про доплату медикам підписано менше ніж на чверть від поданих заявок. Залишається відкритим питання і щодо забезпечення понад 80% ліжок киснем для хворих на COVID-19. Усі ці питання мають бути вирішені», – сказав Зеленський.

Своєю чергою Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Нацслужба здоров'я почала проводити оплати закладам за укладеними договорами для забезпечення доплат медичним працівникам з 25 вересня.

«Протягом наступних двох днів 500 закладів охорони здоров'я отримають кошти. Інші заклади отримають їх після підписання ними контрактів до кінця тижня. Важливо зазначити, що понад 200 закладів ще досі не подали пропозиції про укладення договору з НСЗУ, що унеможливлює вчасну виплату доплат медичним працівникам. Контроль за виплатами – особисто на міністрі охорони здоров'я», – доповів очільник уряду.

Читайте також: Менше половини із майже 1600 лікарень подали заявки на вересневі доплати – Степанов

Також, за даними ОП, під час наради було наголошено на необхідності вирішення питання з лікарнями другої хвилі та їхнім забезпеченням.

Крім того, зазначається, що НСЗУ підписала менш ніж половину договорів про фінансування закладів охорони здоров’я, які його недоотримали у зв'язку з ІІ етапом реформи.

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я Максим Степанов 6 вересня заявив, що медичні працівники з вересня почнуть отримувати доплати. У бюджеті на це передбачено майже 6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-