Зеленський відвідав у лікарні курсанта, який вижив у катастрофі літака Ан-26

Зеленський відвідав у лікарні курсанта, який вижив у катастрофі літака Ан-26

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у Харкові відвідав у лікарні курсанта В’ячеслава Золочевського, який отримав поранення внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 поблизу Чугуєва, та поспілкувався з його мамою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що Президент відвідав курсанта у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Начальник Центру Едуард Хорошун зауважив, що стан постраждалого - середньої тяжкості, військовий перебуває у свідомості.

У свою чергу курсант розповів Зеленському, що все сталося дуже швидко, й було незрозуміло, що відбувається. За його словами, курсанти та екіпаж були знайомі і вже літали разом.

«Ми бажаємо тобі якнайшвидшого одужання», – сказав Зеленський, звертаючись до пораненого.

Також глава держави поспілкувався з матір'ю курсанта Іриною та висловив їй слова підтримки.

В ОП запевнили, що в разі потреби їм буде надана вся необхідна допомога.

У той же час в дописі на Фейсбук Президент розповів, що В'ячеслав Золочевський після падіння літака намагався врятувати побратима.

"20-річний В'ячеслав Золочевський народився в сорочці. Сьогодні він фактично святкує другий день народження. Вночі В'ячеслав отямився біля уламків літака Ан-26, в якому летіла вся команда, друзі, побратими. Вогонь, знищений літак, темрява й тіла навколо. Один з хлопців поруч горів, і Слава кинувся його гасити. Йому вдалося дати ще один шанс іншому курсанту, який однак, на жаль, помер від опіків сьогодні вранці. Це героїзм посеред поля смерті", - зазначив Президент.

Глава держави переконаний, що цей другий шанс був подарований В'ячеславу недарма, та запевнив, що Україна пишається ним."Сил тобі пережити й оговтатися від тієї страшної ночі", - побажав Зеленський.

Читайте також: Зеленський доручив «поставити на паузу» навчальні польоти Ан-26 та їх аналогів

Як повідомлялося, увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків, несумісних із життям. Ще один перебуває на лікуванні.

За фактом падіння військового літака Ан-26 розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

У суботу, 26 вересня, на Харківщину прибув Президент Володимир Зеленський. За його дорученням для розслідування причин катастрофи створили державну комісію, яку очолив віцепрем'єр Олег Уруський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-