В Україні за місяць — майже тисяча нових випадків туберкульозу

В Україні за місяць — майже тисяча нових випадків туберкульозу

Інфографіка
Укрінформ
У серпні зареєстровано 1 194 випадки туберкульозу, серед яких - 960 нових. 

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Центр громадського здоров'я.

"У серпні 2020 року в Україні зареєстровано 1 194 випадки туберкульозу. Зокрема: 960 нових випадків захворювання; 234 пацієнти з рецидивом; 27 пацієнтів, які відновили лікування після перерви; 64 пацієнти, які розпочали повторне лікування; 1 випадок з невідомою історією попереднього лікування; 35 інших випадків", - йдеться у повідомленні.

Загалом, за даними Центру громадського здоров'я, у серпні 2020 року від туберкульозу лікувалися 14 183 людини, у липні — 15 219 людей.

У ЦГЗ нагадали, що Україна приєдналася до Глобальної стратегію "Покласти край туберкульозу" на період 2016–2035 років, яка була ухвалена в 2014 році Всесвітньою асамблеєю охорони здоров’я.

Україна схвалила державну стратегію протидії ВІЛ-інфекції/СНІДУ, туберкульозу та вірусним гепатитам до 2030 року. Цілями цієї стратегії визначено: зниження захворюваності на 80%; зниження смертності на 90%; підвищення ефективності лікування від усіх форм ТБ, зокрема лікарсько-стійкого туберкульозу на понад 90% порівняно з 2015 роком.

Читайте також: В Україні за місяць - понад 1,3 тисячі нових ВІЛ-інфікованих

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів вніс зміни до Програми медичних гарантій 2020 року, зокрема, тариф на лікування мультирезистентного, тобто стійкого до лікування, туберкульозу збільшено на 40%. Збільшене фінансування медичні заклади, що надають послуги з лікування цих захворювань, отримають вже з 1 вересня.

Наступного року у лікуванні туберкульозу НСЗУ пропонує запровадити новий пакет медичних послуг для лікування туберкульозу на рівні первинної медичної допомоги. Заклади первинки зможуть підписати з НСЗУ договір на надання допомоги хворим на туберкульоз. Також пропонується збільшити тариф на медичні послуги з лікування туберкульозу принаймні до 33 тис. грн на рік. До тарифу застосовуватимуться коригувальні коефіцієнти за форму та локалізацію туберкульозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-