МКІП розробило законопроєкт щодо протидії хаотичній забудові - Ткаченко

МКІП розробило законопроєкт щодо протидії хаотичній забудові - Ткаченко

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики розробило законопроєкт щодо протидії хаотичній забудові в Україні, наразі його обговорюють з народними депутатами.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час пресконференції з нагоди 100 днів на посаді міністра, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розробили проєкт протидії хаотичній забудові. Надзвичайно велика кількість речей, пов'язана із забудовою, я ніколи не думав, що в міністерстві найбільше питання, яке мене буде турбувати, буде пов'язане з дозволами на забудову", - сказав Ткаченко.

Звіт Олександра Ткаченка з нагоди 100 днів на посаді міністра культури та інформаційної політики / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Він додав, що необхідність такого системного закону наразі визріла і МКІП обговорює його з депутатами.

Міністр також розповів, що за 100 днів у МКІП встигли дати поштовх низці стратегічних змін у сферах культури, туризму, креативних індустрій та медіаграмотності. Зокрема, реалізували законопроєкт №3377 про підтримку культури, креативних індустрій і туризму у зв'язку з обмежувальними заходами для протидії COVID-19, підготували проєкти законів щодо охорони культурної спадщини, розробили дорожню карту реалізації найближчими роками указу Президента щодо підтримки культури, туризму, креативних індустрій.

Читайте також: МКІП розробляє концепцію розвитку українського кіно до 2025 року

За його словами, у МКІП протягом 100 днів розробили велику програму для розкриття внутрішнього потенціалу регіонів, запустили програму рібейтів, розпочали програму медіаграмотності, турпрограму "Мандруй Україною", продовжили інституалізацію міністерства та вирішують інші важливі питання.

Читайте також: Україна запросила представників ЮНЕСКО на Міжнародний музейний форум

Як повідомляв Укрінформ, 4 червня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення Олександра Ткаченка міністром культури та інформаційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-