Підготовче засідання у справі Кернеса відклали до жовтня

Підготовче засідання у справі Кернеса відклали до жовтня

Укрінформ
Підготовче засідання в справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців, яких підозрюють у викраденні людини та катуванні, відклали до початку жовтня через карантин.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє пресслужба Київського районного суду м. Полтави.

«Засідання перенесено судом на 02.10.2020 на 10-00 годину через неявку учасників справи у зв’язку з вжитими заходами, спрямованими на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), та запровадженим на території України карантином», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляло агентство, з 20 березня засідання Київського райсуду Полтави щодо справи Геннадія Кернеса та двох його охоронців неодоразово переносили через карантин.

31 січня Полтавський апеляційний суд задовольнив апеляції Генпрокуратури України та потерпілих і скасував рішення Київського райсуду Полтави від серпня 2018 року про закриття справи.

13 лютого Київський райсуд Полтави отримав справу на повторний судовий розгляд, яку передано з Полтавського апеляційного суду.

Читайте також: Суд над Кернесом знову перенесли через карантин

10 серпня 2018 року суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов закрив справу Кернеса з формулюванням "у зв'язку з відмовою сторони обвинувачення від підтримання обвинувачення у справі".

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо того, чи є правосудним рішення судді Антонова.

У липні 2019 року Вища рада правосуддя задовольнила відставку судді Антонова.

За даними слідства, охоронці за наказом Геннадія Кернеса у січні 2014 року викрали і побили учасників харківського Євромайдану Сергія Ряполова і Олександра Кутяніна, котрі фотографували номерні знаки автомобілів біля готелю «Національ», де мешкає міський голова.

Кернеса та його охоронців Віталія Блинника та Євгена Сміцького обвинувачують за ч.2-3 ст. 27, ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), за ч.2-3 ст. 27, ч.2 ст. 127 (катування), ч.1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає до 15 років ув’язнення.

Всі троє не вважають себе винними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-