Ткаченко: Якщо віддавати РФ наші російськомовні надбання, то скоріше втратимо, ніж здобудемо

Ткаченко: Якщо віддавати РФ наші російськомовні надбання, то скоріше втратимо, ніж здобудемо

Укрінформ
Якщо віддавати РФ наш російськомовний спадок у різних сферах, то Україна скоріше втратить, ніж здобуде. 

Таку думку висловив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю Українській правді.

"Якщо ми будемо віддавати Росії те, що, на мій погляд, є нашим спадком, особливо літературні, мистецькі, наукові надбання людей, які народилися в Україні і визнавали себе українцями, лише тому, що вони розмовляли російською мовою, ми скоріше багато втратимо, ніж здобудемо", - сказав міністр.

Він додав, що Україна перебуває у ситуації фактичної війни з країною-агресором, але наша сильна сторона полягає в тому, щоб унеможливити використання Росією елементів маніпуляцій стосовно мови, питань історії тощо.

Читайте також: Ткаченко дасть пресконференцію до 100 днів роботи на посаді міністра

Також міністр зауважив, що має своє бачення, як запобігати таким маніпуляціям, але він не хотів би його нав’язувати, а механізм має бути напрацьований в результаті діалогу вчених. Він зауважив, що такий діалог зокрема відбудеться і в рамках круглих столів, які організовує МКІП.

"Після розмови вчених будуть закриті зустрічі за участі політиків та лідерів думок за модерацією Аспен інституту, на яких вони спробують знайти з різними точками зору свої бачення того, як рухатися далі", - додав Ткаченко.

Міністр вважає, що всі посадовці мають розмовляти українською мовою, але в побуті їм не можна забронити розмовляти іншою мовою.

Він також додав, що механізм , як просувати, робити промоцію українській мові, мають напрацювати фахівці.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики з 10 вересня розпочало серію національних круглих столів, присвячених темам культури діалогу, мистецтва, мови, релігії, екології.

У рамках національних круглих столів, що пройдуть в 7 містах України, науковці, провідні інтелектуали, лідери суспільної думки дискутуватимуть про культуру, історію, релігію, мову, філософію, мистецтво та екологію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-