Двом працівникам СБУ оголосили підозру в розголошенні держтаємниці

Двом працівникам СБУ оголосили підозру в розголошенні держтаємниці

Укрінформ
На Київщині повідомлено про підозру двом співробітникам Служби безпеки України за фактом розголошення відомостей, що становлять державну таємницю.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру двом співробітникам Служби безпеки України за фактом розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, особами, яким ці відомості стали відомі у зв’язку з виконанням службових обов’язків, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 328 ККУ)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрювані, маючи допуск та доступ до держтаємниці, з метою особистого збагачення, на замовлення третіх осіб за грошову винагороду передавати останнім відомості СБУ щодо об’єктів оперативної зацікавленості оперативних підрозділів, в тому числі інформацію про наявність контррозвідувальних та оперативно-розшукових справ.

Читайте також: СБУ викрила чиновників міграційної служби, які робили документи бойовикам "ДНР"

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-