Amnesty International в Україні стурбована через напад на Балуха

Amnesty International в Україні стурбована через напад на Балуха

Укрінформ
Amnesty International висловлює стурбованість через напад на колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха і закликає правоохоронні органи ретельно розслідувати подію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Amnesty International в Facebook.

"Володимир Балух провів за ґратами майже три роки за сфабриковану проти нього справу. Він також голодував протягом 206 днів на знак протесту. Активіст, його рідні та близькі заслуговують захист і справедливість, і обов'язок української влади — це забезпечити", - йдеться в заяві правозахисної організації.

Читайте також: Стан Балуха стабільно тяжкий, його підключили до апарату ШВЛ - Геращенко

Як повідомлялося, стан колишнього політв'язня, кримського активіста Володимира Балуха, якого 8 вересня знайшли побитим, залишається тяжким, його підключено до апарату штучної вентиляції легенів.

В Офісі Президента заявили, що надзвичайно занепокоєні інформацією про напад на Балуха, якого жорстоко побили вночі в річницю його визволення з полону.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Напад на Балуха: поліція знайшла його речі та допитує свідків

Органи столичної прокуратури тримають на контролі розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом заподіяння тілесних ушкоджень Володимиру Балуху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-