Проблем з грошима на протидію COVID-19 немає, є велика проблема з ліжками – Зеленський

Проблем з грошима на протидію COVID-19 немає, є велика проблема з ліжками – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наразі не бачить проблем з коштами на протидію поширенню COVID-19, водночас він визнає великі проблеми через швидке заповнення ліжок хворими, які потребують госпіталізації.

Про це він заявив під час спілкування зі ЗМІ на Житомирщині у відповідь на запитання щодо наявності в бюджеті України «подушки безпеки» на випадок стрімкого погіршення ситуації з коронавірусом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Трошки більше ніж 20 відсотків COVID-фонду витрачено. Тобто з цієї точки зору з грошима проблем немає. Є великі проблеми з кількістю ліжок – я маю на увазі з таким швидким наповненням ліжок через те, що люди є люди, ми їх любимо (такими), які вони є і будемо виправляти всі їхні помилки, на жаль, всією країною», - сказав Зеленський.

Президент зауважив, що із захворюваністю на COVID-19 буде «проблема велика», водночас він висловив сподівання, що «це не буде в такому обсязі, як це було, наприклад, у більшості країн Європи».

За словами глави держави, наразі через збільшення кількості хворих, які потребують госпіталізації, на всяк випадок готується багато лікарень, вони переоснащуються і забезпечуються технічними засобами.

Коментуючи витрачання коштів з COVID-фонду на будівництво деяких доріг, Зеленський зауважив, що є «інфраструктурно важливі речі», оскільки «якісь лікарні закривали, а до якихось треба доїхати».

Читайте також: Медреформа: Зеленський чекає пропозицій від МОЗ до кінця вересня

«Це правда, що багато грошей витрачено на дороги, які ідуть чи до приймальних відділень опорних лікарень, які ми там робимо, чи до шкіл. Це треба робити», - переконаний Президент.

Підсумовуючи, він зазначив, що «з грошима поки що не бачить проблем».

Читайте також: ВООЗ закликає всі країни готуватися до нової пандемії

«В цілому проблема з грошима є у всьому світі, і в Європі, на жаль, і в Україні. І, на жаль, ми не в найкращому економічному становищі. Я не знаю, що там кажуть експерти, ми знаємо реалії. У нас нормально, більш-менш ситуація стабільна, вона контрольована. Ми розуміємо, що відбувається. Але ми розуміємо, що багато підприємств було закрито через COVID-19, багато людей втратили робочі місця і не мають ніяких зарплат. Давайте це просто спокійно визнавати і боротися з усіма проблемами», - закликав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 8 вересня в Україні COVID-19 підтверджено у 140 479 осіб, з них 2411 - за останню добу, 2 934 людини померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-