СБУ викрила мережу продажу шпигунських програм, розроблених спецслужбами РФ

СБУ викрила мережу продажу шпигунських програм, розроблених спецслужбами РФ

Фото
Укрінформ
Кіберфахівці Служби безпеки України поклали край протиправній діяльності групи вітчизняних компаній, які незаконно реалізовували програмне забезпечення, розроблене спецслужбами Росії.

Як передає Укрінформ про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники та слідчі СБУ встановили, що зловмисники встигли реалізувати понад 100 програмних продуктів, які впроваджувались в інформаційні системи, у тому числі державних структур. Ці програми приховано збирали інформацію та передавали всі дії користувачів на сервери, що контролюються російськими спецслужбами.

Експертиза підтвердила, що програмні продукти є шпигунськими. За попередніми висновками фахівців, вони створені та використовуються в інтересах спецслужб країни-агресора.

У ході розслідування слідчі СБУ провели обшуки в офісах комерсантів у Києві та у Дніпропетровській області. Вилучено обладнання, речі й  документи, що підтверджують причетність фігурантів до протиправної діяльності.

Співробітники спецслужби встановлюють усіх покупців шпигунських програм та надають допомогу у їх видаленні з інформаційних систем.

Читайте також: Спецслужби РФ готували масштабну кібератаку на органи держвлади - РНБО

Слідчі органів безпеки повідомили організатору групи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

Тривають слідчі дії для притягнення до кримінальної відповідальності інших фігурантів провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-