Справа Шеремета: суд завтра почне відбір присяжних

Справа Шеремета: суд завтра почне відбір присяжних

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва у п’ятницю, 4 вересня, розпочне процес відбору п’ятьох присяжних для розгляду справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Free Riff, передає Укрінформ.

«4 вересня о 12:00 в Шевченківському районному суді Києва за адресою вул. Дегтярівська, 31а, відбудеться чергове судове засідання у справі вбивства Павла Шеремета. На цьому засіданні буде розглядатися питання щодо відбору присяжних. У п’ятницю до зали суду мають з’явитися 7 присяжних, кожного з яких - як сторона захисту, так і сторона обвинувачення - мають заслухати та поставити відповідні питання», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у випадку, якщо є сумніви щодо неупередженості присяжного, йому можна буде заявити відвід. У результаті відбору має залишитися 5 присяжних, з яких 3 - основних та 2 - запасних.

У подальшому судовому процесі присяжні мають долучитися до здійснення правосуддя для фігурантів справи щодо вбивства Шеремета - Юлії Кузьменко, Андрія Антоненка та Яни Дугарь.

На сайті Шевченківського суду зазначається, що цю справу розглядатимуть судді Оксана Голуб і Марина Антонюк.

Підготовче засідання у цій справі проходило за участі суддів Голуб, Антонюк і Євгенія Сидорова.

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

Читайте також: У МВС заявляють про об'єктивність експертів у справі Шеремета

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства Шеремета. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

11 серпня 2020 року Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід Кузьменко на цілодобовий домашній арешт. Інший фігурант цієї справи, Андрій Антоненко, залишається у СІЗО. Дугарь ще у травні обрали запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 168 тис. гривень.

25 серпня Шевченківський райсуд призначив розгляд справи про вбивство журналіста Павла Шеремета по суті на 4 вересня судом присяжних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-