Філософ Єрмоленко назвав основні правила суспільного діалогу

Філософ Єрмоленко назвав основні правила суспільного діалогу

Укрінформ
Суспільний діалог, побудований на принципах поваги, може стати основою для досягнення порозуміння в суспільстві щодо фундаментальних соціальних та моральних норм.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав директор Інституту філософії Анатолій Єрмоленко, коментуючи свою участь в національному круглому столі "Культура діалогу", який відбудеться 10 вересня.

"Суспільний діалог, побудований на принципах поваги і з дотриманням правил, може стати основою для досягнення порозуміння в суспільстві щодо фундаментальних соціальних та моральних норм", - сказав Єрмоленко.

Вчений також перелічив правила діалогу.

Так, за словами Єрмоленка, "ми маємо намагатися говорити так, щоб наші висловлювання були зрозумілі – ми назвемо таке перше правило".

Друге правило – це неодмінна правдивість тверджень, підкреслив академік.

Читайте також: Директор Інституту філософії: Слід почати першу національну дискусію про ідентичність

"Істинність і правильність ваших висловлювань також необхідні, щоб діалог був відкритим, аргументативним, не спотвореним відносинами панування", - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики оголосило програму масштабного всеукраїнського культурного діалогу "Національний круглий стіл". Перша дискусія пройде у Києві 10 вересня, продовжаться в Одесі, Харкові, Чернівцях, Острозі, Кривому Розі та Полтаві. Українські науковці дискутуватимуть про культуру, історію, релігію, мову, філософію, мистецтво та екологію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-